PřeloučDnes.cz
PřeloučDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Pardubický deník - zprávy

Z regionu

Pardubický deník - zprávy Zdroj: Pardubický deník - zprávy |

VIDEO: Silničáři pokračují ve stavbě severovýchodního obchvatu

26. 4. 2024 | Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zveřejnilo další video, které dokumentuje, jak pokračují práce na severovýchodním obchvatu Pardubic.

V květnu po nové lávce až na Duklu. Město se dohodlo se Správou železnic

25. 4. 2024 | Dobré zprávy pro cestující. Práce na novém přemostění nad pardubickým nádražím míří do finále. Pardubáci budou moci novou lávku využít od května.

Do Pardubic zamíří další moderní trolejbusy. Budou jezdit i na baterie

25. 4. 2024 | Pardubice koupí dalších osm trolejbusů Škoda 32Tr za 107 milionů korun. Až dorazí bude mít dopravní podnik polovinu trolejbusového vozového parku vybavenu vozy s trakčními bateriemi. Což znamená, že mohou obsluhovat i úseky linek, kam nevede elektrické napětí.

Oslava titulu Dynama? Promítání na Pernštýnském náměstí bude!

25. 4. 2024 | /ANKETA/ Jediný krok chybí hokejistům pardubického Dynama k zisku titulu. Letošní finálová série je spojená také s promítáním zápasů na velkoplošné projekci na Pernštýnském náměstí. Ani šestý duel nebude výjimkou.

Začínají unikátní výstavy. Odhalí i dosud nezveřejněné snímky Pardubic

25. 4. 2024 | Velkoformátové fotografie v parkánu zámku představí významného pardubického rodáka Jiřího Tomana jako fotografa a odhalí jeho dosud nezveřejněné snímky Pardubic. Další výstavu Zmizelé Pardubice: Synagoga najdete na Masarykově náměstí. 

Sdílená kola už v Pardubicích jezdit nebudou. Od května zmizí z ulic

25. 4. 2024 | V Pardubicích fungují dva druhy sdílené dopravy. Zatímco na koloběžkách, jejichž provoz ale řada obyvatel kritizuje, se lidé budou moci vozit dál, na kolo už nenasednou. Firma Nextbike, která službu provozuje, se s městem nedohodla na financích a kola na začátku května z města odveze.

Slovinské vojenské letadlo se objeví v premiéře na Aviatické pouti

25. 4. 2024 | Letošní ročník Aviatické pouti, který se uskuteční o víkendu 1. a 2. června 2024 v Pardubicích, bude mít ve svém programu také jednu premiéru. A to celkem vzácnou. Nad letiště se totiž vznese letadlo Pilatus PC-9, které patří do výzbroje slovinského vojska.

Zástupci obcí se utkají v pětiboji. Disciplíny jsou do poslední chvíle tajné

25. 4. 2024 | Zábavné odpoledne ve Chvojenci na Pardubicku začne vystoupením herce Václava Upíra Krejčího. Pak už se ke slovu dostanou soutěžní týmy deseti obcí, které poměří síly v pětiboji. Program potrvá až do večera. Zazní písně legendární skupiny Queen a k vidění bude barmanská show. 

Opustili nás. Poslední rozloučení v pardubickém krematoriu v tomto týdnu

25. 4. 2024 | Zveřejňujeme jména zesnulých, s nimiž se jejich blízcí rozloučili nebo rozloučí v týdnu od 22. do 28. dubna v pardubickém krematoriu. Zarmouceným rodinám a přátelům vyslovujeme upřímnou soustrast.    

Parní vlaky zavítají letos kromě Králicka také do Svitav, Pardubic či Hradce

25. 4. 2024 | /VIDEO Z LOŇSKÝCH JÍZD, TRASY A TERMÍNY SPOJŮ/ Přes letní prázdniny budou Pardubický kraj opět brázdit historické parní vlaky. Jedna linka bude z Dolní Lipky přes Ústí do Hanušovic a zpět, další má okruh z Dolní Lipky přes Ústí nad Orlicí, Českou a Moravskou Třebovou přes Chornice a Svitavy zpět do Dolní Lipky, třetí povede přes Ústí, Choceň, Pardubice a Hradec do Týniště a Žamberka. Více informací o spojích a jejich termínech v článku. ...

Pardubice zvýší daň z nemovitostí u průmyslových zón. Peníze půjdou do silnic

25. 4. 2024 | Pardubice plánují zvýšit daň z nemovitostí v průmyslových a obchodních zónách, aby získaly více prostředků na opravu silnic, výstavbu parkovišť nebo přístavbu škol a školek. Majitelům domů město více přitížit nechce. Rozhodnutí vyvolalo debatu ohledně dopadů na podnikatele, ale většina zastupitelů podporuje opatření s cílem vyrovnat rozpočet města.

Chystáte se na pálení čarodějnic? Víme, kam se v Pardubicích vydat

25. 4. 2024 | Poslední den v dubnu patří tradičnímu pálení čarodějnic. V Pardubicích se ale akce rozprostřou už mezi víkendové dny. Kdo má chuť vyrazit, na některé z nich ideálně s dětmi, si může vybrat z následujících termínů.

Dynamo, Dynamo! Pernštýnské náměstí opět žilo hokejem

24. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Páté finále přilákalo ve středu do centra Pardubic stovky fanoušků a zbarvilo centrum města do červené a bílé.

Mezinárodní soutěž rozhodne o další úpravě Automatických mlýnů

24. 4. 2024 | Rada Pardubického kraje vyhlásila otevřenou mezinárodní architektonickou soutěž s názvem Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech. Cílem je upravit dostavbu moučného sila z padesátých let minulého století. Předsedou poroty, která o výsledku soutěže rozhodne, bude uznávaný architekt Josef Pleskot.

Provoz na plovárně Cihelna bude velmi provizorní, zaznělo na zastupitelstvu

24. 4. 2024 | Pardubičtí zastupitelé schválili dodatek ke smlouvě s obecně prospěšnou společností PAP, která provozuje aquacentrum. Ten společnosti dává možnost provozovat i koupaliště Cihelna.

VIDEO: Pardubice mají nový skvost. Ocelová socha září na louce pod zámkem

24. 4. 2024 | /ANKETA/ Pardubice se mohou pochlubit novým uměleckým přírůstkem – ocelovou sochou koně od významného českého umělce. Dílo bude zdobit louku u zámku minimálně rok.

Další krok k projektu Dukla sportovní. Modernizaci basketbalové haly nic nebrání

24. 4. 2024 | Projekt Dukla sportovní odstartuje ještě letos. Začít má opravou stávající haly na basket. Na její rekonstrukci a rozšíření pardubičtí zastupitelé nyní poslali přes 162 milionů korun. Peníze z městské pokladny půjdou na modernizaci samotného sportoviště, šatny, posilovnu, vylepšení ubytování a také rozšíření technického zázemí. Město chce současně zvýšit počet parkovacích míst v ulici V Ráji.

Pardubičtí zastupitelé odmítli navýšit jmění firmě, která provozuje letiště

23. 4. 2024 | Když v pondělí skončilo hlasování pardubických zastupitelů o sedmnáctém bodu v pořadí, vyletělo jinak celý večer klidnému primátorovi Janu Nadrchalovi obočí dost nahoru. Navzdory předjednané dohodě s Pardubickým krajem totiž Pardubice odmítly navýšení základního kapitálu společnosti EBA, která provozuje civilní část letiště.

Práce na Hradubické silnici se blíží k polovině. Přesunou se na druhou stranu

23. 4. 2024 | /VIDEO/ Pardubice v současné době trápí velké dopravní zácpy. Velkou zásluhu na tom má oprava silnice I/37 spojující město s Hradcem Králové s Chrudimí. Ta se však blíží do své poloviny a práce by se měly na konci týdne přesunout na druhou stranu čtyřpruhu.

Pardubická lokalita U Trojice se mění. Místo akátů už rostou morušovníky bílé

23. 4. 2024 | Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.



Zpravodajství PřeloučDnes.cz

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodné výzvy k úhradě cla

Pardubičtí celníci zaznamenali případ, kdy byla pod hlavičkou Celního úřadu pro Pardubický kraj vystavena faktura na úhradu cla ve výši 274 tisíc korun. Podvodníci neváhali vystupovat jménem zahraniční banky a internetové obchodní společnosti. Oběť ...

Zdrogovaného řidiče mercedesu nezastavila ani brána lesní obory

CHRUDIMSKO - Chrudimští dopravní policisté se od sobotního večera dne 30. března 2024 zabývají dopravní nehodou, při které řidič stříbrného vozidla zn ...

Nejčastějším záchytem pardubických celníků je nadlimitní přeprava cigaret

Nadlimitní přeprava cigaret a tabákových výrobků je nejčastějším záchytem mobilních hlídek pardubických celníků v letošním roce. Za první čtvrtletí to ...

Tři největší uhelné elektrárny vypustily loni stejně emisí jako všechna osobní auta

Uhelné elektrárny Počerady, Tušimice a Prunéřov vypustily v roce 2023 dohromady 10 690 770 tun skleníkového oxidu uhličitého. Vyplývá to ze statistiky ...

Pardubický kraj pomůže prostřednictvím dotačních titulů projektům na venkově

Pardubický poskytne více než 68 milionů korun prostřednictvím dotačních titulů Programu obnovy venkova 2023+. Tyto prostředky budou použity na rekonst ...



Pátek 26.4.2024
Pardubický kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes