PřeloučDnes.cz
PřeloučDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Maximální zážitek při hraní. Jaký vybrat či sestavit herní počítač?

01.06.2023
Milujete hraní počítačových her a jako správní nadšenci toužíte po tom, abyste si i nejnovější tituly mohli zahrát v co nejvyšší kvalitě? Pak se neobejdete bez opravdu výkonného stroje. Poradíme vám, jak vybírat.
Ilustrační snímek | Zdroj: Pexels.com

Hlavní roli hrají peníze


Kdybychom měli neomezený rozpočet, bylo by snadné sestavit herní počítače, které vám svým výkonem vezmou dech. Jenže realita je taková, že cena výkonnějších komponentů roste takřka exponenciálně. Je tedy otázka, zda se ty nejnovější a nejvýkonnější komponenty skutečně vyplatí.

Proto si hned na začátku musíte stanovit jasný cenový strop, který jste ochotni do počítače investovat. Máte-li jasnou představu, mnohem snáze budete činit nezbytné kompromisy. Počítejte každopádně s tím, že cena stroje se bude pohybovat ve vyšších desítkách tisíc korun.

Stolní PC, nebo notebook?


Další důležité rozhodnutí je nutné učinit ve chvíli, kdy váháte mezi stolním herním PC a herním notebookem. Herní notebook si samozřejmě nestavíte na míru, vybíráte z dostupných modelů. Výhodou notebooků je, že za poměrně rozumnou cenu dostanete hotové řešení včetně obrazovky a klávesnice. Počítač je navíc mobilní, hrát můžete kdekoliv.

Pouze stolní herní počítač sestavený na míru vám ale nabízí potenciál skutečně maximálního výkonu bez kompromisů. Je-li tedy vaším cílem výkon a nic než výkon, sáhněte po této variantě.

Jaké jsou základní komponenty?


K těm vůbec nejdůležitějším komponentům patří grafická karta, procesor a paměť RAM. Vždy byste se měli (v rámci stanoveného rozpočtu) poohlížet po co nejnovějších modelových řadách a nejvyšším výkonu.

Důležité jsou samozřejmě i součásti jako základní deska, napájecí zdroj a chlazení. Dále nezapomínejte na pevný disk (sáhněte po SSD), vstupní a výstupní porty (USB-A, USB-C, Thunderbolt, DisplayPort, HDMI, Ethernet, audio jack apod.) a samozřejmě PC skříň, do které vše umístíte. Vše navíc musí společně fungovat, což není vždy jednoduché. Nemáte-li sami se stavěním počítače zkušenosti, měli byste si nechat s výběrem komponent i sestavením PC poradit od profesionálů.

Jen bedna nestačí


V případě stolního počítače ale nákupy hotovou "bednou" nekončí. Dokoupit totiž musíte i další příslušenství, tzv. periferie. Naprostým základem je kvalitní monitor, který dokáže váš výkon náležitě zobrazit, aby byl požitek ze hraní opravdu maximální.

Dále si budete muset pořídit stylovou a pohodlnou herní klávesnici, stejně jako myš s herní podložkou. Hodit se může i herní ovladač nebo herní sluchátka s mikrofonem.

Pořádek musí být


Stolní počítač, to je hromada nevzhledných kabelů na stole i pod ním. Myslete na detaily a pořiďte si organizér na kabely, s nímž bude vaše herní hnízdo vypadat skvěle i po designové stránce.

Autor: eVisions Advertising s.r.o.
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

3 tipy, jak vybrat kvalitní teplákovinu pro kreativní šití

Teplákovina představuje oblíbený materiál zejména pro šití volnočasového oblečení. Vytvořit z ní můžete rozmanité kousky. Je však důležité vědět, jak vybrat ideální metráž pro jednotlivé ...

Na co si dát pozor při instalaci fotovoltaických elektráren?

Nejen výkon a úspory, ale také požární bezpečnost by měli řešit všichni majitelé nemovitostí, kteří se rozhodnou na střechy instalovat fotovoltaické e ...

Rok 2024 bude v Česku Rokem motýlů

Český svaz ochránců přírody (ČSOP) vyhlašuje rok 2024 Rokem motýlů. Během roku budou po celé České republice probíhat zajímavé aktivity, díky kterým s ...

Jak získat zpět peníze za nedoručené dárky?

Mnoho lidí se nedočkalo objednaných vánočních dárků pro jejich blízké. Pokud prodejce nevrací peníze nebo ani nekomunikuje, existuje způsob, jak částk ...

Banky v roce 2023 poskytly domácnostem úvěry na bydlení za 172 miliard korun, plně digitální hypotéka je na spadnutí

Banky v roce 2023 přes náročnější tržní podmínky poskytly domácnostem úvěry na bydlení za 172 miliard korun. Z toho klienti skupiny ČSOB uzavřeli hypo ...





Čtvrtek 25.4.2024
Pardubický kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes